Til Kina uten Penger

Mennesket er godt på bunnen. Om man tør å stole på det, kan man komme seg til andre siden av jorda uten en krone.

Espen og Matias legger ut på sitt livs ekspedisjon: De skal prøve å komme seg fra Norge til Kina uten en krone i lomma. Med et videokamera dokumenter de sine opplevelser, nederlag og seire.

Resultatet er blitt en film om ufrivillig slanking, gleden over tørre klær, haiking i ørkener, improvisasjonskunst – og vennskap. Vi følger Matias og Espen på deres 10 000 km lange ferd gjennom Europa, Iran og Pakistan til Kina. De synger på gata. De panter flasker. Varmen et uutholdelig. Bilene er fulle. Damene har slør. Kommer de fram til Kina før de sulter ihjel?

Dette er en film om å kaste seg ut i det ukjente og umulige – med hodet først og bind for øya, uten et fast holdepunkt, men med usvikelig tro på at alt ordner seg til slutt. Det er en film om å tørre å sette drømmer ut i livet, om å være ung og gal, om å desperat klamre seg fast bakpå en varebil i høy hastighet, med stup på hundre meter på hver side – så får det gå som det går.

Men det er også en film som tror på at folk virkelig er gode på bunnen, og hvis man tør å stole på dét kan man oppnå mye. Filmen viser menneskenes iboende evne til godvilje, gjestfrihet og åpenhet, og Espen og Matias’ reise med tommelen viser stor nærhet til menneskene de møter underveis.

Filmen er produsert av Ekkofilm i samarbeid med Faction Film.

 

 

Regi
KRISTIAN KARLSEN
ESPEN AARSVOLD
og MATIAS NORDAHL CARLSEN
Klipp
KRISTIAN KARLSEN
og FREDRIK HYGEN GUDESEN
GRAFIKK
FREDRIK HYGEN GUDESEN
Prosjektleder
HEIDI SANDBERG
Produsent
DAG HOEL