Blålysjegeren Blålysjegeren

Blålysjegeren

Blålysjegeren

Da Theo (18) var 14 år, fikk han utdelt en politiradio av lokalavisa, med beskjed om å ta bilder hvis det skjedde noe. To år senere droppa han ut av skolen for å satse heltid på drømmen om å leve som blålysjeger. Dag og natt følger han med på politi og brannvesen, og skjer det noe, hiver han seg på firehjulingen for å ta bilder som han kanskje kan få solgt. Han er alltid på jobb – alltid klar til å rykke ut.

I begynnelsen var det bare spennende, men etter å ha tatt bilder av utallige ulykker, branner og drap, begynner han å tvile på det han driver med. Men hvis han skal slutte, hvordan skal han da få temmet jaget etter å alltid være der det skjer?

Du kan se filmen på nett her.

Regi
FREDRIK HYGEN GUDESEN
Foto
EIVIND VAA
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
STIAN TROVIK
Produsent
KRISTIAN KARLSEN
Grafikk & Farge
JON SKÅR
Lyddesign
SANDER STEDENFELDT OLSEN
Orginalmusikk
GUSTAV ESPENES

Alliert og Alene Alliert og Alene

Alliert og Alene

Alliert og Alene

,

Norge, 1940. Landets fremtid henger i en tynn tråd. Etter løfter om øyeblikkelig hjelp fra de allierte, kjemper Norske soldater desperate forsvarskamper mot den tyske invasjonsmakten. Men når hjelpen endelig kommer, viser den seg å være alt annet enn lovet – de allierte har sin egen agenda.

I dokumentarserien Alliert og alene fortelles historien av de som faktisk var til stede. Ved hjelp av deres fortellinger og storslåtte rekonstruksjoner, gjenskapes de skjebnesvangre dagene da hele Norge var i krig.

Alliert og alene hadde i snitt over 670 000 seere per episode på alle platformer, og er nominert til 5 Gullruter i 2015 – for regi, klipp, visuelle effekter, musikk, lyddesign og beste dokumentarserie. Se nyheter og presseklipp om serien her, og følg med på Alliert og alenes facebookside!

Nå kan du se hele serien på nett!

Regi og Manus
STIAN TROVIK
Foto og Vfx
JON SKÅR
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
EIVIND VAA
Produsent
KRISTIAN KARLSEN
Øvrig Vfx og 3D
THOMAS BERG
EINAR NÆSS
Musikk
SANDER S OLSEN
ANDREAS HAMRE
HALVOR HOEM
Lyddesign
STIAN GULLI

Verdens rikeste land møter verden Verdens rikeste land møter verden

Verdens rikeste land møter verden

Verdens rikeste land møter verden

Niklas er kroneksempelet på det bortskjemte barn av glasurgenerasjonen som bare tenker på seg selv. Holdningene hans irriterer vettet av kameraten Mathias, som drar med Niklas til den Etiopiske landsbygda for en real lærepenge.

Vil han klare å omvende ham?

En humoristisk dokumentarfilm produsert av Ekkofilm for NRK til TV-aksjonen 2014, med P3-programlederne Niklas Baarli og Mathias Nylenna.

Se hele filmen her.

Regi
ANDERS BREMNES
Produsent
KRISTIAN KARLSEN

 

Mysteriet Holst Mysteriet Holst

Mysteriet Holst

Mysteriet Holst

Den 27.juni 1945 reiser Kai Holst, en av Norges viktigste motstandsmenn, til Stockholm. Ifølge vitner skal han ordne opp i noe, og noen kommer til å bli ”bleke” som følge av det. Et døgn senere blir han funnet død på en trappeavsats, skutt i hodet med sitt eget våpen.

Til tross for mystiske omstendigheter konkluderer politiet raskt med selvmord, og saken henlegges. Saksdokumenter hemmeligstemples og puttes i arkivene, og venner og familie som prøver å undersøke saken blir truet. I denne filmen tas etterforskningen opp 66 år senere, og ved hjelp av hemmelige dokumenter, gamle vitneavhør og politirapporter rekonstrueres Holsts siste døgn i live for å avdekke hva som egentlig skjedde.

Gjennom filmens etterforskning trekkes trådene inn i krigens gråsoner.

Mysteriet Holst ble vist på NRK1 andre påskedag 2013, og ble sett av over 617 000. Gikk du glipp av sendingen kan du leie filmen på nett her!

Nyheter og presseklipp om Mysteriet Holst finner du her.
 

Regi
STIAN TROVIK
Foto og Vfx
JON SKÅR
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
Produsent
KRISTIAN KARLSEN

 

Til Kina uten Penger Til Kina uten Penger

Til Kina uten Penger

Til Kina uten Penger

Mennesket er godt på bunnen. Om man tør å stole på det, kan man komme seg til andre siden av jorda uten en krone.

Espen og Matias legger ut på sitt livs ekspedisjon: De skal prøve å komme seg fra Norge til Kina uten en krone i lomma. Med et videokamera dokumenter de sine opplevelser, nederlag og seire.

Resultatet er blitt en film om ufrivillig slanking, gleden over tørre klær, haiking i ørkener, improvisasjonskunst – og vennskap. Vi følger Matias og Espen på deres 10 000 km lange ferd gjennom Europa, Iran og Pakistan til Kina. De synger på gata. De panter flasker. Varmen et uutholdelig. Bilene er fulle. Damene har slør. Kommer de fram til Kina før de sulter ihjel?

Dette er en film om å kaste seg ut i det ukjente og umulige – med hodet først og bind for øya, uten et fast holdepunkt, men med usvikelig tro på at alt ordner seg til slutt. Det er en film om å tørre å sette drømmer ut i livet, om å være ung og gal, om å desperat klamre seg fast bakpå en varebil i høy hastighet, med stup på hundre meter på hver side – så får det gå som det går.

Men det er også en film som tror på at folk virkelig er gode på bunnen, og hvis man tør å stole på dét kan man oppnå mye. Filmen viser menneskenes iboende evne til godvilje, gjestfrihet og åpenhet, og Espen og Matias’ reise med tommelen viser stor nærhet til menneskene de møter underveis.

Filmen er produsert av Ekkofilm i samarbeid med Faction Film.

 

 

Regi
KRISTIAN KARLSEN
ESPEN AARSVOLD
og MATIAS NORDAHL CARLSEN
Klipp
KRISTIAN KARLSEN
og FREDRIK HYGEN GUDESEN
GRAFIKK
FREDRIK HYGEN GUDESEN
Prosjektleder
HEIDI SANDBERG
Produsent
DAG HOEL

 

Kapp til Kapp – Uten Penger Kapp til Kapp – Uten Penger

Kapp til Kapp – Uten Penger

Kapp til Kapp – Uten Penger

,

Kameratane Espen og Matias legger ut på sitt livs haiketur: De skal prøve å kome seg fra Nordkapp til Cape Town – uten en krone i lomma. Dette er oppfølgeren til Til Kina uten penger, som ble nominert til Gullruten for beste doumentar i 2007.

 

 

Regi
KRISTIAN KARLSEN
ESPEN AARSVOLD
og MATIAS NORDAHL CARLSEN
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
og KRISTIAN KARLSEN
Produsenter
HEIDI SANDBERG og
AGNETHE SOPHIE BUUS JENSEN

 

Baldurs Draumar Baldurs Draumar

Baldurs Draumar

Baldurs Draumar

Why the hell didn`t you put on some Tveitt?
– Den verdenskjente fiolinisten Isaac Stern til fotograf Morten Krogvold, som under en fotoshoot i New York setter på Mozart.

1938. Aulaen, Oslo. Komponisten Geirr Tveitt framfører sitt store verk “Baldurs Draumar” for ein utseld konsertsal. Dette vert årets hending i norsk musikkliv. Etter å ha vorten framført i København og Paris vert partituret sendt til London for eventuell framføring ved Royal Opera House.

1950. Tveitt fortel at Baldurs Draumar er sporlaust vekke etter eit bombeangrep i London under krigen.

1970. Huset til Tveitt brenn ned og saman med det 8 store treskap fulle av notar og partitur. Men, i restane etter Tveitts brente notar vert det gjort eit oppsiktsvekkande funn: Baldurs Draumar.

Her byrjar filmen om ein av Noregs mest fargerike og markante komponistar.

 

 

Regi
SONDRE H BJØRGUM
Foto
CAROLINE WOIE
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
og SONDRE H BJØRGUM
Lyddesign
JOACHIM SANDVIK
PRODUSENT
HEIDI SANDBERG

 

Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv

Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv

Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv

Om du kunne velga ditt eige namn kva ville du ha heitt? Er den måte me tenkjer på den mest naturlege for oss? Er me dei me har behov for å vera? Kva lengtar me etter? Kva gjer oss lykkelege?

”Homo Ludens- eller 7 kapitel frå eit rastlaust liv” er ein dokumentarfilm om den surrealistiske poeten Triztan Gyldenløwe Vindtorn. Det er ein film om enkeltmenneske si lengting etter meining og heilhet i tilværelsen. Den stiller spørsmål om kvifor me er dei me er, om valga me tek, kva som betyr noko for oss og kva me søkjer oss mot. Samtidig er det ein film om opprør og å skapa ei forståing for det framande.

Se filmen fredag 5. desember 21.50 på NRK2, og les hva Dagbladet skrev om filmen her!

Regi, manus, klipp
SONDRE H BJØRGUM
Foto
HENNING HUSØY
Etterarbeid
FREDRIK HYGEN GUDESEN
LET-Regi India
LOWRI REES
Produsert av
EKKOFILM
og BJØRGUM FILM OG TV