Alliert og Alene Alliert og Alene

Alliert og Alene

Alliert og Alene

,

Norge, 1940: Landets fremtid henger i en tynn tråd. Norske soldater kjemper desperate forsvarskamper mot den tyske invasjonsmakten, etter løfter om øyeblikkelig hjelp fra de allierte. Men når hjelpen endelig kommer, viser den seg å være alt annet enn lovet – de allierte har sin egen agenda.

I dokumentarserien Alliert og alene fortelles historien av de som faktisk var til stede. Ved hjelp av deres fortellinger og storslåtte rekonstruksjoner, gjenskapes de skjebnesvangre dagene da hele Norge var i krig.

Alliert og alene hadde i snitt over 670 000 seere per episode på alle platformer, og er nominert til 5 Gullruter i 2015 – for regi, klipp, visuelle effekter, musikk, lyddesign og beste dokumentarserie. Se nyheter og presseklipp om serien her, og følg med på Alliert og alenes facebookside!

Gikk du glipp av sendingene på NRK1? Nå kan du kan leie serien på nett.

Regi og Manus
STIAN TROVIK
Foto og Vfx
JON SKÅR
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
EIVIND VAA
Produsent
KRISTIAN KARLSEN
Øvrig Vfx og 3D
THOMAS BERG
EINAR NÆSS
Musikk
SANDER S OLSEN
ANDREAS HAMRE
HALVOR HOEM
Lyddesign
STIAN GULLI

Normal Galskap Normal Galskap

Normal Galskap

Normal Galskap

Hva får tilsynelatende oppegående folk til å hengi seg til idoler, kaste seg ut for klipper, prøve å presse seg inn i skjønnhetsidealer, spille bort pengene sine – selv om man vet at man taper, tro på ånder eller tiltrekkes smerte?

Programleder Are Sende Osen er fornuftens røst i galskapens tid. I sin jakt på svar går han inn i miljøer og møter mennesker som lever ut sin galskap, – eller lidenskap, som de selv kaller det. Psykologer og forskere forsøker svare programlederen så godt de kan om hvilke mekanismer vi blir vitne til, og av og til ser Sende Osen ingen annen mulighet til å forstå enn å selv gi hengi seg til galskapen, med blandede resultater.

Dette er en feelgood underholdningsserie som består av 6 episoder, med like mange temaer.

Se hele serien på NRK Nett-tv

Dette er en NRK-produksjon, der Ekkofilm har gjort research og regi.

Regi
KRISTIAN KARLSEN – Ekkofilm
og STEINAR JENSRUD – Nrk
Prosjektsjef
EILIV FLAKNE – Nrk

 

Kapp til Kapp – Uten Penger Kapp til Kapp – Uten Penger

Kapp til Kapp – Uten Penger

Kapp til Kapp – Uten Penger

,

Kameratane Espen og Matias legger ut på sitt livs haiketur: De skal prøve å kome seg fra Nordkapp til Cape Town – uten en krone i lomma. Dette er oppfølgeren til Til Kina uten penger, som ble nominert til Gullruten for beste doumentar i 2007.

 

 

Regi
KRISTIAN KARLSEN
ESPEN AARSVOLD
og MATIAS NORDAHL CARLSEN
Klipp
FREDRIK HYGEN GUDESEN
og KRISTIAN KARLSEN
Produsenter
HEIDI SANDBERG og
AGNETHE SOPHIE BUUS JENSEN

 

Redd Menig Osen Redd Menig Osen

Redd Menig Osen

Redd Menig Osen

Are Sende Osen er pasifist, 40 år og utrent. Han liker ikke friluftsliv og har problemer med autoriteter. Han kan ikke forstå hvorfor unge nordmenn frivillig utfører førstegangstjeneneste.

For å finne ut mer om det militære oppdrag, legger han ut på en reise inn i Forsvaret. Gjennom seks program følger vi Osen både i sjø, luft og vann.

Se hele serien på NRK Nett-tv

Dette er en NRK-produksjon, der Ekkofilm har gjort research, regi, grafikk og klipp

Regi
KRISTIAN KARLSEN – Ekkofilm
og STEINAR JENSRUD – Nrk
Klipp
KRISTIAN KARLSEN – Ekkofilm
FREDRIK GUDESEN – Ekkofilm
og STEINAR JENSRUD – Nrk
Grafikk
FREDRIK GUDESEN – Ekkofilm
Prosjektsjef
EILIV FLAKNE – Nrk

 

På Tro og Are På Tro og Are

På Tro og Are

På Tro og Are

Hva skjer når en selverklært ateist og skeptiker tilbringer en uke sammen med en sterkt religiøs familie og deres miljø? Det har Are Sende Osen, kjent fra “Are og Odin” på P3, testet ut.

Are reiser rundt i Norge og tilbringer én uke med seks ulike religioner. Hans håp er å finne ut hva det er de tror på, hvorfor de tror, om de har noe han ikke har eller om det er nettopp så galt som han hadde trodd.

For å finne svar på tilbringer han masse tid med de ulike familiene, religiøse ledere og gudshus. Hvilken religion syntes Are var best? Hva var verst? Har han begynt å tvile på sin ateistiske overbevisning, eller har han rett og slett blitt omvendt i løpet av denne perioden?

Religionene Are besøker i hver av de seks episodene er islam, jødedommen, mormonerne, sikhismen, pinsevennene og buddhismen.

Se hele serien på NRK Nett-tv

Dette er en NRK-produksjon, der Ekkofilm har gjort research, regi, vignett og klipp

Regi og Klipp
KRISTIAN KARLSEN – Ekkofilm
og STEINAR JENSRUD – Nrk
Vignett
JON SKÅR – Ekkofilm
Prosjektsjef
EILIV FLAKNE – Nrk